tiistai 11. marraskuuta 2014

Veteraanien päivä

Tänään suurella osalla Jusseista oli kovin sotaisa päivä. Vierailimme sotamuseossa, joka oli rakennettu Yhdysvaltain armeijan Intrepid-lentotukialukselle. Museoon oli rahdattu myös sukellusvene, avaruussukkula, Concorde-yliäänikone sekä runsaasti merivoimien muuta kalustoa.

Käynti oli juhlava, koska oli Yhdysvaltain veteraanipäivä ja juhlallisuudet pidettiin museolla. Kyllä amerikkalaiset tuon lajin osaavat.

Kuoromme soinilaissyntyinen filosofi Haavisto (vas.) pohti paljonko olisi säästynyt rahaa, jos kaikki nämä sotakoneet olisi jätetty rakentamatta. Mihinkä säästyneet varat olisi käytetty? Vaikea kysymys.

Pohdiskelumme jälkeen teimme yhteisen ehdotuksen, että kaikki aseet voitaisiin poistaa käytöstä ja kansojen väliset erimielisyydet  ratkaistaisiin valtionpäämiesten välisellä painikilpailulla. Voittanut saisi päättää, miten kiista ratkaistaan.

Saattaisi olla tällaisessa tapauksessa, että Suomessakin presidenttiä valittaessa kiinnitettäisiin huomiota aivan erilaisiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kuin nyt.

Pian lähdemme viihdyttämään itseämme musikaalin sävelin. Sen jälkeen lisää tarinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti