torstai 13. marraskuuta 2014

Katuvilinää ja jonotusta

New Yorkissa on Time Squaren lähistön kaduilla runsaasti  näyteikkunakahviloita, joista on hauska seurata kaupungin vilinää. Aamuisin ja iltaisin näkyy enemmän bisnespukuisia ja kiireisiä. Päivällä asusteiden kirjo on laajempi ja meno rauhallisempaa. Voisi aivan hyvin väittää, ettei täällä pukeutumalla pysty kovin helposti herättämään huomiota. Katukuvassa näkyy kaikenlaista.

Amerikkalaiset jonottavat mielellään, siltä se ainakin näyttää. Jonottaminen on tiukasti normitettu ja hyvistä tavoista poikkeavat saavat herkästi huomautuksen kanssaihmisiltä tai palveluhenkilökunnalta.

Toissa iltana teatteriin mennessämme teatterin sisäänheittäjä, oikealla kuvassa oleva tiukkapipo, oli selvästi närkästynyt jussilaumaan. Seisoskelimme ja rupattelimme  jalkakäytävällä lähellä sisäänkäyntiä ilman normien mukaista jonomuotoa, kun kerran oli runsaasti aikaa.

Useasti ja kovaan ääneen tiukka vanharouva osoitti, että jonon pää on tuolla, mutta olimme niin turisteja, ettemme halunneet ymmärtää. Eräskin karvahatturouva tuli pyytämään meitä jonon päähän, mutta pyysimme häntä olemaan murehtimatta, koska se jonon pää kyllä tulisi meidän luoksemme. Niinkuin tulikin ja olimme penkeissämme selvästi etuajassa.

Nyt vielä lounaalle ja sitten esiintymisvermeet niskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti